משפחת היימן עוברים לבריזבנד
ראשי » סיפורי הגירה » משפחת היימן עוברים לבריזבנד
משפחת היימן עוברים לבריזבנד
פתאום קם אדם בבוקר ומחליט שהוא… בא לאוסטרליה!
מה גורם לבני חמישים לקום בוקר אחד ולעשות שינוי? שינוי מלימודים, שרות צבאי, חברים ועבודה. שינוי כזה שחוצה את הים אל הצד השני של העולם, ולנחות באוסטרליה?
בזמן שרוב בני החמישים שוקלים פרישה, יש אנשים שמתחילים מחדש. שפה חדשה, תרבות אחרת, עסק חדש.
דינה, אחרי 25 שנים של ספרנות בישראל – עבודה שגרתית ומרגשת כאחד ויציאה מוקדמת לגמלאות. דני, מושבניק במקור ואחרי 30 שנה של עבודה כשכיר ועצמאי. החלטנו לעשות שינוי. הזדמנות אחרונה לעשות מה שמתחשק ולאו דווקא מה שצריך. ואם כבר, אז כבר. הכי קרוב למושג "גן עדן" בעולם הזה – אוסטרליה. חוץ מזה, שהבן הבכור, רן, כבר היה בבריסביין, קווינסלנד ללימודי התואר הראשון שלו. ארזנו ונסענו, ככה מהר. באנו לראות מקרוב , בדקנו והתאהבנו.
"קנגרו שירותי הגירה" = עו"ד ליסה סגלוב, היתה לנו התחנה הראשונה בבירור האפשרויות.
עו"ד סגלוב שאלה, אנחנו ענינו, עו"ד סגלוב עשתה סיכום ואמרה – אפשר! אתם יכולים להגר על ויזת עסקים.
ולפי שיטה אוסטרלית טיפוסית, יסודית, החלה לעבוד על שלב אחר שלב עד שכל ה – CHECK LIST הושלם.
צריך הרבה סבלנות, יכולת ראייה למרחק של חודשים רבים וכמובן כסף שילווה את התהליך.
כל מה שהובטח לנו בנוגע לתהליך – קויים.
סדרי ההגירה די מורכבים והאוסטרלים לא מנסים להקל או לעגל פינות בתהליך – הכל ע"פ הספר.
אחרי קבלת הויזה, הרשויות באוסטרליה, עושות כל מה שניתן לעזור.
דני מקים חברה לשווק ציוד חילוץ והצלה ודינה מחפשת משהו יצירתי שישלב עבודה עם אנשים ומכיוון שחם בבריסביין רוב השנה – הכי טבעי, גלידה. לפני שנה בדיוק נולדה בבריסביין "גלידת SHLIX" בלב מרכז הבילויים השוקק בעיר – ה – VALLEY.
ההחלטה להקים "גלידריה" כללה תקופה ארוכה שכל המשפחה נרתמה למבצע. רן, הבכור בן ה 28, ניר בן ה-25 שהגיע מישראל ומתן בן ה-19 שהגיע עם ההורים, היו ועדיין, שותפים מלאים. אחרי ברורים, מחקר והמון המון טעימות של גלידה ברחבי אוסטרליה.
הגלדריה, באיזור הבילויים המאד פורה של בריסביין, פתוחה בשעות לא שגרתיות. בימי השבוע עד חצות ובסופי שבוע עד לפנות בוקר. האווירה בגלידריה ידידותית, מזמינה ומארחת אומנים צעירים שיכולים להביע את האומנות שלהם (גרפיטי) על הקירות של הגלידריה. פעם בכמה חודשים מסיידים את הקירות ומתחילים מחדש, אנחנו "מוכרים חוויה".
הרבה מהמבקרים הם אורחים קבועים שמתעכבים לספוג את האווירה, ולספר חוויות גלידה מכל העולם. יש שנוסעים באופן קבוע למעלה מחצי שעה כדי להתענג על החוויה ולהצטייד בגלידה במיכלים לקחת הביתה.
מאז שנפתחה הגלדריה לפני שנה, כל המשפחה עובדת בשעות לא שגרתיות כדי לאפשר לטועמים את החוויה הזאת. כשנשאלנו האם העבודה הזאת סביב השעון בשנה האחרונה היתה שווה את זה? ענינו ללא שהות שכן. GELATO SHLIX זכתה במקום הראשון כעסק החדש הנבחר לשנת 2007. פרס על עבודה רצינית, התמדה, מוצרים מעולים , אוירה ושירות נפלאים.
אנחנו מודים לעו"ד ליסה סגלוב ולצוות "קנגרו שירותי הגירה" בראשותה של אתי, על העזרה, המקצועיות, היחס הידידותי, תירגום אין ספור מסמכים והסבלנות האין סופית (האוזית) שליוו אותנו בכל שלב בתהליך הגשת וקבלת הויזה.
משפחת היימן דינה, דני, רן, ניר ומתן – בריסבן אוסטרליה.