מעבר לחו"ל כרוך בהוצאות נכבדות, מרכישת מט"ח דרך טיסות, מגורים, תחבורה, תקשורת ועוד. התנהלות כלכלית מחושבת מאפשרת חיסכון משמעותי בהוצאות כאלה. בפסקאות הבאות נתאר דרכים יעילות לביצוע רכישות, המרות מטבע, אמצעי תשלום בטוחים ועוד.

רכישת מט"ח

מטבע הדברים שלפני כל יציאה לחו"ל אנו צריכים להצטייד במט"ח. ישנם כמה מקומות בהם אפשר לרכוש מט"ח, בבנקים, בבנק הדואר ואצל חלפני כספים (Exchange). מדי פעם עורכים גופים שונים בדיקות של שערי מטבע ועמלות ומדרגים כדאיותם של אפשרויות אלה. התמונה העולה מבירורים אלה היא אחידה למדי. בנקים גובים עמלות גבוהות וניתן למצוא שערי חליפין טובים מכפי שהם מציעים, היתרון הוא שאין חשש שתקבלו שטרות מזויפים. שימוש בכספומט עשוי לצמצם את עלות העמלה שכן עמלת פעולה מול פקיד באשנב היא בדרך כלל גבוה יותר. בבנק הדואר לא גובים עמלה ומציעים שערי מטבע סבירים, בנוסף ניתן להצטייד בכרטיס אשראי נטען בו ניתן להשתמש במקום בכסף מזומן. אצל חלפני כספים מוצעים בדרך כלל גם שערי מטבע סבירים וכן ברוב בתי העסק להמרת כספים לא גובים עמלות. ניתן גם להתמקח על שער ההמרה בהתאם לגובה הסכום בו מדובר. החיסרון העיקרי ברכישת מט"ח אצל חלפני כספים הוא הסיכון של קבלת שטרות מזויפים.

ביצוע תשלומים בחו"ל

לפני מעבר לחו"ל כדאי לתת את הדעת על איך נבצע שם תשלומים. ישנן כמה אפשרויות, אפשר לשלם במזומן או בכרטיס אשראי, אפשר להשתמש בהמחאות נוסעים (Traveler's Checks), יש מי שבוחרים להעביר כסף לחו"ל באמצעות שיק בנקאי או באמצעות פקודת העברת כספים מחשבון בנק בארץ לחשבון בסניף בנק בארץ היעד. כרטיס אשראי הוא אמצעי התשלום הבטוח ביותר, עם זאת תמיד ישנו חשש שפרטי האשראי ישמשו לרעה ויבוצעו פעולות רכישה באמצעותם. כרטיס דוגמת "ויזה נטען" של בנק הדואר מנטרל חשש זה שכן אין מאחורי הכרטיס חשבון בנק אלה רק סכום הכסף הטעון בו. אין מנוס מלשאת עימנו כסף מזומן במטבע מקומי או לפחות בדולרים או ביורו. זאת מפני שלעיתים לא ניתן לבצע תשלום בכל דרך אחרת, למשל עבור נסיעה במונית, ברכבת תחתית או באוטובוס. עם הזמן תלמדו להכיר עד כמה נחוץ מזומן במדינת היעד.

ארץ ישראל היא ייחודית במגזרים ובענפים שעליה להקציב עבורם סכומי כסף מתוך ההכנסות ממיסים ומאחרים – לדוגמה ההוצאה הגדולה על ביטחון, וגם תשלומים עבור אוכלוסיות גדולות של מבוגרים שאינם עובדים ונסמכים על קצבאות. במובן הזה, נוצר מעגל אימים של תשלומי מיסים שעולים, אבל רווחה שיורדת. לו הרווחה הייתה עולה בזמן שתשלומי המיסים היו עולים – הייתה בכך נחמה עבור אותם צעירים שנשחקים תחת עול תשלומי המיסים הגבוהים. אולם התחושה שהכסף "נעלם", משפיעה גם היא על תחושת חוסר שביעות הרצון.

גניבות ואובדן כספים

כל מאמצינו לאמץ התנהלות כלכלית נבונה בעת מעבר לחו"ל עלולים לא להועיל לנו לחסוך בהוצאות אם ניפול קורבן לגניבה או שנאבד כסף. הכרחי להקפיד לשאת כסף מזומן באופן שלא יאפשר לכייסים להעלימו, יש להימנע מלחשוף סכומי כסף גדולים בעת ביצוע תשלומים, אין לנוע באזורים שמועדים לפורענות. במקרה של אבדן כרטיס אשראי או המחאות נוסעים יש להודיע על כך מיד לבנק ולחברת האשראי. חשוב לבדוק את פירוט התשלומים שנעשו בכרטיס האשראי שלנו ואת התנועות בחשבון הבנק כדי לוודא שאיננו נופלים קרבן למעשי רמייה.

מאמרים נוספים

איך להתאים את הבקשה לויזת גרין קארד?

להמשך קריאה

צעד אחרי צעד בדרך למימוש החלום הקנדי

להמשך קריאה

לאיזו מדינה ניתן להגר עם ובלי אזרחות זרה?

להמשך קריאה

הנפקת אשרת עבודה לאוסטרליה עם משרד הגירה

להמשך קריאה
loading